Aarhus Universitets segl

Call for Participation: Research Workshop, "content/form"

I forbindelse med transmediales 2024-festivaltema 'content/form' er SHAPE - i samarbejde med London South Bank University og transmediale festival, Berlin - nu vært for et open call målrettet interesserede med lyst til at udforske vores forhold til indhold og måder det offentliggøres og udgives på.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

mandag 29. januar 2024, kl. 00:00 - lørdag 3. februar 2024, kl. 00:00

Sted

Berlin

Arrangør

SHAPE, DARC & Centre for the Study of the Networked Image, London South Bank University & transmediale festival, Berlin

Workshoppen henvender sig specifikt til ph.d.-studerende og forskere i begyndelsen af deres karriere, men vi modtager også gerne bidrag fra forskere inden for eller uden for academia, herunder kunstnere, designere og kuratorer. Workshoppen vil resultere i en præsentation (lancering eller fælles avisudgivelse) på Haus der Kulturen der Welt som en del af transmediale 2024 you're doing amazing sweetie

Submissions kan interessere sig for produktion og forbrug af repræsentation af indhold, indholdsproduktionens hypervirkelighed, vores urolige forhold til indhold, indholdets grænseflader, den maskinelle produktion af vores visuelle virkeligheder eller den krise i den politiske fantasi, som dette kan medføre - og hvordan dette afspejles i æstetisk produktion, kunstnerisk forskning og det brede felt af softwarestudier og grænsefladekritik.

Gennem workshoppens aktiviteter reflekterer vi over, hvordan de tekniske betingelser forholder sig til bæredygtig forskningspraksis, og vi undersøger, hvordan vi kan få de traditionelle arbejdsgange i akademisk publicering til at bryde sammen, så work-in-progress og feedback, skrivning og review, eksperimentel trykproduktion og dens formidling, form og indhold kommer tættere på hinanden. Det er vigtigt for os at understrege, hvordan teknologiske og sociale former mødes, og opfordre til refleksion over fælles organisatoriske processer og fællesskaber. På workshoppen beskæftiger deltagerne sig ikke kun med forskningsspørgsmål og giver feedback til hinanden, men også med betingelserne for at producere forskning, de måder, den deles og gennemgås på, de infrastrukturer, som den betjenes igennem, og meget mere. Til støtte for dette bruger vi ServPub, en eksperimentel platform for forskning og praksis inden for 'computational publishing', til kollektivt at reflektere over affektive infrastrukturer, 'minor tech' og autonome netværk inden for og uden for institutionelle begrænsninger. ServPub er faciliteret af In-grid med bidrag fra Systerserver og støttet af CSNI ved LSBU, Creative Computing Institute ved UAL, SHAPE ved Aarhus Universitet og Varia/CC. 

Workshoppen er organiseret af SHAPE - Shaping Digital Citizenship & Digital Aesthetics Research Center, Aarhus Universitet, og Centre for the Study of the Networked Image, London South Bank University, i samarbejde med transmediale festival, Berlin.

Tid og sted: Berlin 29. januar - 3. februar 2024
Deadline for submissions, 19. november 2023
For yderligere information, se den fulde indkaldelse