Ole Sejer Iversen er medforfatter til debatindlægget 'Fire spørgsmål er afgørende i fagudviklingen af teknologiforståelse' i Skolemonitor, 29. januar.
Anja Bechmann medvirker i videoen 'Silicon møder Bruxelles', omhandlende Big Tech i EU, januar.
Stine Liv Johansen er forfatter til debatindlægget 'Forbud mod sociale medier: “Jeg vil bare gerne vise, at jeg lever et normalt liv”' i Pærspektiv, 7. januar.
Stine Liv Johansen deltog i et afsnit af Kulturen på P1 med fokus på, hvordan man laver radio til de 4-13-årige, 25. november.
Stine Liv Johansen deltog i et afsnit af: ’Podcast for nye medier’ med fokus på, at vi ikke kun skal tale om afhængighed og mistrivsel, når det handler om børns skærmtid, 22. november.
Ole Sejer Iversen deltog i afsnit af Center for Karakterdannelses podcast-serie, med fokus på moralsk digitalisering, karakterdannelse og fejlmodighed i en digital samtid, oktober.
Peter Dalsgaard deltog i et afsnit af podcastserien: ’Hvordan ved vi det?’ og diskuterede, hvordan kunstig intelligens skubber til vores syn på kunst og kreativitet, 2. oktober.
Ole Sejer Iversen deltog i interview om teknologiforståelse i folkeskolen i DM Digi, 12. september.
Stine Liv Johansen er forfatter til kommentar om sociale medier samt børn og unges mistrivsel i Altinget, 25. juni.
Miriam Kroman Brems er forfatter til kronik om alternative nyhedsmedier i Altinget, 31. maj.
Stine Liv Johansen kommenterede nyt forslag om regulering af sociale medier i TVA, DR - Danmarks Radio, 27. maj.
Ole Sejer Iversen deltog i Novo Nordisk Fondens postcast-serie: 'Mikroskop' og fortalte om vigtigheden af at undervise børn og unge i digital teknologiforståelse, maj.
Miriam Kroman Brems deltog i interview om alternative nyhedsmedier, Nordisk Journalistcenter, 14. maj.
Anja Bechmann medvirker i YouTube-videoen: ’De bliver rige, når du bliver sur’, produceret af Videnskabernes Selskab og støttet af Carlsbergfondet, Lundbeckfonden og Novo Nordisk Fonden. Videoen handler om spredning af misinformation på sociale medier, 6. maj.
Peter Dalsgaard deltog i podcast24: 'Videnskab fra vilde hjerner' om computer-assisteret kreativitet i praksis, 27. april.
Peter Dalsgaard deltog i et interview i DM Digi, hvor han talte om, hvordan ny teknologi påvirker vores idéudvikling, 8. april.
Ole Sejer Iversen er medforfatter til debatindlægget: ’5 it-eksperter: Sådan får vi mere diversitet på it-uddannelserne’ udgivet på Altinget.dk, 3. april.
Ole Sejer Iversen deltog i interview om ny skoleaftale og udviklingen af digital teknologiforståelse som valgfag i folkeskolen, folkeskolen.dk, 22. marts.
Ole Sejer Iversen er medforfatter til debatindlægget: ’Fire uddannelsesledere: Teknologiforståelse bør være obligatorisk på skoleskemaet’ udgivet på Altinget.dk, 28. februar.
Mikkel Rask Pedersen deltog i et interview i universitetsavisen Omnibus om, hvordan digitale selvhjælpsplatforme kan hjælpe med at forebygge misbrug af børn, 21. februar.
Anja Bechmann blev interviewet i DR-podcasten: 'Ubegribeligt' om data og kollektiv adfærd på sociale og digitale medier, februar.
AIAS-SHAPE fellow Janet Rafner formidlede sin forskning i kreativitet og kunstig intelligens i Dagbladet Informations podcast 'Maskinstorm', 21. december.
Ole Sejer Iversen er medforfatter til debatindlægget "Ingen skal kunne gennemføre gymnasiet uden fundamental forståelse for digital teknologi" udgivet i Altinget, 5. december.
Peter Lauritsen er medunderskriver af debatindlægget "Teknologiforståelse som valgfag i folkeskolen giver ulighed hos børn og unge" udgivet af Avisen Danmark, 29. oktober.
Ole Sejer Iversen er medforfatter til debatindlægget "Uddannelsesledere til regeringen: Teknologiforståelse som valgfag vil øge polarisering" udgivet i Altinget, 23. oktober.
Ole Sejer Iversen deltog i interview om teknologiforståelse i regeringens nye folkeskoleudspil med skolemonitor.dk, 13. oktober.
Ole Sejer Iversen deltog i interview om teknologiforståelse i folkeskolen på skolemonitor.dk, 12. september.
Ole Sejer Iversen er medforfatter til debatindlægget "Resten af Europa venter ikke, mens vi lader vores børn finde rundt i den digitale verden på egen hånd" udgivet på folkeskolen.dk, 11. september.
Ole Sejer Iversen er medforfatter til kronikken "Mens vi diskuterer skærme i skolen, sætter resten af Europa digital teknologi på skemaet" udgivet i Altinget, 7. september.
Ole Sejer Iversen gav interview om nyt Videnscenter for Digital Teknologiforståelse til folkeskolen.dk, 16. august.
Peter Dalsgaard deltog i et interview om faldet i brugere på ChatGPT i Berlingske, 9. august.
Peter Lauritsen er forfatter til debatindlægget "Et forbud mod skærme i daginstitutioner er politik, der er kørt af sporet" udgivet i Jyllands-Posten, 11. juni.
Anja Bechmann deltog i interview om "Misinformation: Hvordan mindsker vi truslen mod demokratiet?" i Radio4-programmet Kraniebrud, 15. maj.
Anja Bechmann er medforfatter til debatindlægget "Techgiganter og kunstig intelligens udfordrer vores tillidsbaserede samfund" i Altinget, 11. maj.
Peter Dalsgaard medvirkede i interview i Jyllands-Posten om Snapchat's nye chatbot My AI: Ny kunstig ”ven” kan blive den første af flere menneskelige robotter, 8. maj.
Peter Lauritsen er forfatter til kommentaren Forældre og lærere skal sætte alarmismen over børns skærmbrug på pause i Jyllands-Posten, d. 16. april.
Peter Dalsgaard medvirkede i en artikel om, hvorfor vi ikke kan lade være med at scrolle på vores mobiltelefoner, udgivet i Jyllands-Posten d. 11. marts.
Peter Dalsgaard deltog i interview om, hvorvidt man kan stole på en chatbot, udgivet i Avisen Omnibus d. 7. marts.
Ole Sejer Iversen var medforfatter på debatindlægget "Forskere: Den nye læreruddannelse spiller fallit på teknologiforståelse", udgivet i Altinget d. 13. februar.
Ole Sejer Iversen medvirkede i et interview om, hvordan forældre kan navigere i deres børns virtuelle verden: "Fire råd fra en professor til forældre i en digital verden: "Man skal ikke ønske en verden uden skærme", udgivet i Berlingske d. 7. februar. Læs artiklen her.
Ole Sejer Iversen medvirkede i et interview: "Han forsker i børn og unges liv bag skærmen. Nu vil han aflyve en myte, som forældre og politikere har udbredt i årevis", udgivet i Berlingske d. 23. januar. Læs artiklen her.
Peter Danholt deltog i podcastepisode “Hvad kan AI lære os om os selv? – AI og humaniora 2”, 28. september. Lyt til episoden her.
Peter Danholt udgav et indlæg med titlen "Informationsunderskud i en verden af mange verdener" i de IT-professionelles fagblad PROSA, 5. september.