SHAPE workshop for medarbejdere
I september afholdt SHAPE heldagsseminar for alle medarbejdere. En dag med både fagligt program og mulighed for at mødes, netværke og diskutere temaer og retninger i SHAPE.
Den 19. september afholdt SHAPE et heldagsseminar for alle medarbejdere, da der for nylig er kommet mange nye postdocs og AIAS-SHAPE-stipendiater til centret. Selvom seminarets program havde et akademisk fokus, var dagen lige så meget til hensigt at være en måde, hvorpå både gamle og nye SHAPE-folk kunne lære hinanden at kende.
Dagen var fyldt med interessante diskussioner og samtaler, og bød også på en workshop, hvor deltagerne diskuterede de tre temaer demokrati, medborgerskab og digitalisering, som er kernen i SHAPE, for at vise forskellige perspektiver på disse temaer.
Desuden præsenterede de nye AIAS-SHAPE-stipendiater deres respektive projekter. Disse er:
- Jan Løhmann Stephensens projekt med titlen ‘Chat Democracy: AI, Democratic Talk, and a New Shared Language’, der fokuserer på de former for offentligheder og fællesskaber, der opstår, når diskussioner om politiske emner bliver viklet ind i og understøttet af AI-drevne ‘info-diskursive hjælpemidler’.
- Ilya Utehkins projekt med titlen ‘News flow analytics: A data science method for eliciting censorship and showing bias’, der undersøger, hvordan man kan estimere censur og vise bias i nyhedsdækning ved at udvikle metoder baseret på måling og sammenligning af dagsordenen fra forskellige russiske medier og på NLP-teknikker.
- Iben Haves projekt med titlen ‘Resonating synthetic voices and listening citizens: Democratic implications of TTS-assisted communication’, der undersøger, hvordan tekst-til-tale-teknologi (TTS) og syntetiske stemmer påvirker website-kommunikationen mellem danske offentlige myndigheder og borgere, og hvilke demokratiske implikationer det har.
- Janet Frances Rafners projekt med titlen ‘Human-AI co-creativity to engage policy makers, general public and researchers in societal issues’, som handler om brugen af human-AI co-creative værktøjer til at fremme offentlighedens engagement i samfundsmæssige dialoger.
- Maj Nygaard-Christensens projekt med titlen ‘A street-level examination of digital service journeys among socially marginalized people’, hvor hun arbejder med etnografiske data indsamlet i 2023-2024, der udforsker og kortlægger rejser på gadeniveau for mennesker i krydsfeltet mellem hjemløshed og stofbrug, når de forsøger at navigere digitaliserede sundhedsløsninger.
Tak til alle, der deltog!