Aarhus Universitets segl

Data og digitalisering i socialt arbejde: Studenterworkshop på VIA University College

20 socialrådgiverstuderende fra VIA University College, Holstebro deltog d. 21. september i SHAPE-workshoppen 'Fremtidsværkstedet' for at undersøge, hvordan digitalisering og data spiller ind i det sociale arbejde - både på uddannelsen og i praksis.

De studerende bidrog med eksempler samt gode idéer til, hvordan udfordringer kan løses på studiet og ude i praksis.   

Initiativtager og postdoc i SHAPE – Shaping Digital Citizenship, Michael Christensen, fortæller her, hvordan han oplevede dagen, og hvad der skal ske efter workshoppen:  

»Det var en god, inspirerende og brugbar dag, hvor vi fik indsigter i de tanker som studerende og dermed fremtidige socialrådgivere gør sig om dataarbejdet i professionen og om den undervisning de modtager. Der var god energi i rummet, og alle bidrog til at det var en god seance. Nu skal vi bearbejde de mange indtryk og erfaringer, der blev delt, og så indgår det som en del af projektets samlede empiriske grundlag.« 

Der skal lyde en stor tak til alle studerende, der bidrog med vigtige og spændende indsigter og perspektiver på dagen og tak til VIA for at lægge lokaler til workshoppen.