Aarhus Universitets segl

Workshop: Cybersikkerhed i curriculum (Humaniora)

SHAPE inviterer i samarbejde med Happy42 undervisere fra Aarhus Universitets humaniora-uddannelser til en workshop om, hvordan cybersikkerhed kan integreres som en central del af undervisningen. Workshoppen er gratis og afholdes på dansk.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Onsdag 23. oktober 2024,  kl. 12:00 - 14:30

Sted

Wiener 5347-120

Humanister spiller en afgørende rolle i cybersikkerhed, da de bidrager med viden om menneskelig adfærd, forandringsledelse og kommunikation. Deres kompetencer er essentielle i udviklingen af brugercentrerede løsninger, hvor menneskers interaktion med teknologi er i fokus. Humanister hjælper også med at skabe træningsprogrammer og formidle komplekse sikkerhedsemner til en bred medarbejdergruppe. Derfor er der et stort potentiale i at kombinere cybersikkerhed med humanistiske uddannelser. 

På denne workshop får du konkrete værktøjer og indsigt i, hvordan cybersikkerhed kan integreres i undervisningen. Der vil også være plads til inspiration, ny viden, eksempler og dialog om både erhvervslivets behov og de studerendes rolle i cybersikkerhedsbranchen. 

Workshoppen er en del af projektet 'Tværfagligt netværk og vidensdeling om cybersikkerhed', som støttes af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Formålet er at styrke integrationen af cybersikkerhedskompetencer i fremtidens uddannelser. 

Vi ser frem til en spændende og inspirerende workshop, hvor vi sammen kan tilføre humaniora-uddannelserne et relevant fokus på cybersikkerhed. 

Tilmelding
Der er et begrænset antal pladser, så tilmeld dig hurtigst muligt hos Karina Dollerup på k.brunsvig@cc.au.dk senest den 18. oktober. 

Program  
12.00 – 12.30: Introduktion til cybersikkerhed

En grundlæggende introduktion til cybersikkerhed med fokus på, hvordan det humanistiske perspektiv spiller en vigtig rolle.

12.30 - 13.00: Fast-track kursusindhold
Gennemgang af vores tidligere fast-track kursus, som var målrettet mod akademikere med forskellige akademiske baggrunde for at afhjælpe manglen på cyberkompetencer inden for cybersikkerhed. 

13.00 - 13.30: Oplæg fra erhvervslivet (Maja Øvlisen, GRC Specialist, Norlys)
Oplæg om, hvad erhvervslivet har fokus på inden for cybersikkerhed, herunder forandringsledelse,cyber awareness og cybersikkerhed i kulturelle kontekster. 

13.30 - 14.00: Match mellem studerende og erhvervslivet 
Fælles afdækning på baggrund af inspirationsindhold: Hvordan kan humaniora-studerende bidrage til cybersikkerhedsbranchen? 

14.00 - 14.30: Worksession
Deltagerne arbejder sammen om at koble cybersikkerhedsemner til de humanistiske uddannelser og identificerer potentielle fagområder, hvor dette kan indgå.