Aarhus Universitets segl

SHAPE-forsker Renée Ridgway præsenterede NGI-søgning på OW2Con 2024

På Open Source Community Annual Conference 2024 (OW2Con) holdt Renée et oplæg om »Etik og værdier i FOSS« og var ordstyrer på en session om Next Generation Internet succesfortællinger.

I en tid, hvor digitale teknologier spiller en større rolle i vores liv, er det vigtigere end nogensinde at sikre, at værktøjer som internetsøgemaskiner og AI-systemer udvikles etisk ansvarligt. På den to dage lange OW2Con 2024 præsenterede Renée sin forskning om internetsøgningens fremtid og den etiske udvikling af open source-søgeprojekter.

På dag 1 fremhævede Renées oplæg »Ethics and values in FOSS: sustainability of open-source development« det vigtige samspil mellem etik og open source-teknologi. Hun understregede behovet for bæredygtig open source-udvikling og fremhævede EU's vision for Next Generation Internet (NGI)-søgeprojektet, som skal ændre vores oplevelse af internetsøgning og opdagelse.

På dag 2 var Renée ordstyrer på en session med tre NGI-succesfortællinger, hvor modtagere af midler fra NGI Search-projektet præsenterede deres projekter. Blandt emnerne var fremskridt inden for afsløring af falske sundhedsnyheder, et 3D-kunstgalleri for globale kunstnere og en AI-drevet vidensstruktur til visualisering af netværk, der spreder desinformation. Projekterne satte gang i diskussioner om AI’s brug af datakilder samt open source-teknologiers rolle i at løse samfundsmæssige udfordringer.

Renées bidrag sammen med de præsenterede projekter understregede vigtigheden af etiske og bæredygtige open source-initiativer, der former fremtidens teknologi og informationstilgængelighed.

Læs mere om Renées deltagelse i konferencen her.

Læs mere om Renées projekt, Knowledge Infrastructures of Searching, i SHAPE her